Sağlık

Yüksek Tansiyon Belirtileri

Yüksek Tansiyon Belirtileri

Tansiyon, vücuttaki kan basıncıdır. Vücudumuzun işlevlerini tam anlamıyla yerine getirebilmesi için gerekli olan kan basıncına verilen isim tansiyondur. Tansiyon olmasaydı, vücudumuzdaki hiçbir organa oksijen ulaştırılamayacağı gibi, yaşamak ve yaşamsal aktivitelerimizi yerine getirmemizde imkansız olacaktı. Tansiyon diğer bir deyişle, kalbin çalışmasının sonucu olarak, kanın vücuduna pompalanma değerine verilen isimdir. Eğer sürekli olarak kalp, damarlardan aşırı ve sürekli olarak kan pompalama gerçekleştiriyorsa, bir süre sonra damalarda sorunlar meydana gelmesi ve olağan çalışmanın sıkıntılar yaratmasının da meydana geleceğinin belirtisi olacaktır ki buna yüksek tansiyon denilir.

Hipertansiyon, yüksek tansiyonu bildirmek ve belirlemek için verilen diğer isimdir. Tansiyon ölçümü sırasında, 2 adet rakam verilmektedir. Bu rakamlardan birisi büyük tansiyon, diğeri ise küçük tansiyondur. Örneğin, tansiyon sonucunuzun 12/8 çıkmasıyla birlikte, küçük tansiyonun 8, büyük tansiyonun 12 olması anlamına gelecektir.

Yüksek tansiyon
Yüksek tansiyon Belirtileri

Genel anlamıyla yüksek tansiyonun belirtileri net değildir. Genel olarak farklı şikayetlerin sonunda insanlardaki yüksek tansiyon boy gösterir ve ortaya çıkar. Sürekli olarak olmasının yanı sıra, vücutta herhangi bir belirti olmaması sonucuyla da, böbrek veya kalp rahatsızlıkları da meydana gelebilir.

Ciddi derece başınızın ağrıması, burnunuzun kanaması, bulantınız, kusmanız ve görme bozukluğunuz oluyorsa, ciddi bir yüksek tansiyona sahip olabilirsiniz ve bu büyük bir sorunun belirtisi anlamına gelecektir. Yaşlandıkça tansiyonunuzun normal değerden daha fazla çıkması da normaldir. Damarların esnekliğini kaybetmesi bu durumu tetikleyecektir.

Vücutta ki tuz oranının artması, böbreklerde sorun yaşanması ve hormon seviyelerinin artmasının yanı sıra, aşırı kilo, genel olarak stresli olmak, fazla alkol tüketmek, yemeklerin çok tuzlu yenilmesi, şeker hastalığı gibi sebeplerden de, yüksek tansiyon hastası olmanız kaynaklanabilir.

Her hasta kendinin doktorudur sözünden faydalanarak, bu gibi tanıları tespit etmeniz halinde, doktora başvurmanızla birlikte, sorunların daha aza indirgenmesi sağlanabilir.

İlginizi Çekebilir  Ter Kokusu Nasıl Önlenebilir?

sorulab

Uzun yıllardır bilgisayarla uğraşsam da, makale yazmaya 2012 yılında kazandığım Üniversite ile başladım. Okul hayatım boyunca yazdığım makalelerin bir çok faydasını gördüğümde, bunu siz okurlarımla paylaşmak istedim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu